AA STUDIER


Samtal med Gud


Skrivarvänlig version


Av Neil Miller (anpassat till vårt program)Fader vår som är i himlen...


Ja?


Avbryt mig inte, Jag ber...


Men du kallade på mig.


Kallade på Dig? Jag kallade inte på Dig. Jag ber. Fader vår som är i himlen...


Nu gjorde du det igen.


Gjorde vad?


Kallade på mig. Du sa, "Fader vår som är i himlen". Här är jag. Vad har du på hjärtat?


Men jag menade ingenting med det. Jag bara, du vet, bad mina böner för idag. Jag ber alltid Fader vår. Den får mig att må bra, ungefär som att jag har gjort min plikt.


OK, fortsätt.


Helgat varde Ditt namn.


Stopp, vad menar du med det?


Med vad?


Med "Helgat varde Ditt namn".


Det menas...det menas...suck, jag vet inte vad det menas. Hur ska jag veta? Det är bara en del av bönen. Förresten, vad betyder det?


Det betyder "Hedrad", "Helig", "Underbar".


Ah, det verkar vettigt. Jag har aldrig förut tänkt på vad "Hedrad" betyder. Till komme Ditt rike, ske Din vilja på jorden såsom i himlen.


Menar du verkligen det?


Javisst, varför inte?


Vad tänker du göra åt det?


Göra? Ingenting, gissar jag. Jag tycker bara att det skulle vara bra om Du har kontroll över allting här nere, som Du har där uppe.


Har jag kontroll över dig?


Tja, jag går på AA-möten och i kyrkan då och då.


Det är inte vad jag frågade dig om. Hur är det med den där nya personen som tog en "önskemedalj" ("Desire Chip") på ert möte idag? När var du senast på "24 Hour Club" eller Frälsningsarmén eller något annat ställe där du kanske haft möjligheten att hjälpa någon som lider av det som nästan krossade dig, genom att berätta för dem vad Jag har gjort för dig? Om hur du spenderar alla dina pengar...allt på dig själv. Du ger ytterst lite till din grupp och när var det sist du hjälpte en behövande nykomling med ett litet ekonomiskt stöd? Säger inte Programmet jag gett dig att du ska tjäna mig och människorna jag för in i ditt liv? Vill du att jag skall fortsätta?


Sluta hacka på mig!! Jag är precis lika bra som en del av de skenheliga i vår gemenskapen.


Ursäkta mig...Jag trodde du bad om att "ske min vilja". Om det ska ske, måste det börja med en som ber om det. Som du, till exempel.


Okej! Jag gissar att jag har vissa tillkortakommanden. Nu när Du säger det, kan jag förmodligen nämna några till.


Det kan jag med!


Jag har inte tänkt på det förrän nu, men jag skulle verkligen vilja tjäna Dig mer och de Du sänder i mitt liv. Jag vill, du vet, göra mitt liv mera meningsfullt än det har varit.


Nu är vi på väg mot något. Vi arbetar tillsammans...du och jag. Nu kan några segrar verkligen vinnas. Jag är verkligen stolt över dig.


Gud, jag måste avsluta det här. Detta tar mycket längre tid än det brukar göra...Giv oss i dag vårt dagliga bröd.


Du kan göra lite bättre med "brödet" jag ger dig varje dag. Du äter inte rätt, du spenderar dina pengar själviskt. Du är i grunden självisk och självcentrerad. Det är verkligen roten till alla dina problem.


Vänta lite! Vad är detta, "Kritisera mig dagen"?" Här håll jag på med min andliga plikt och helt plötsligt så kommer Du in och påminner mig om alla mina karaktärsdefekter.


Bön är en farlig sak. Du kan bli en helt annan person. Det är det jag försöker förmedla till dig. Du kallade på mig och här är jag. Det är försent att sluta nu. Fortsätt be. Jag är mycket intresserad av din nästa del av din bön, ......................okej, sätt igång.


Jag är rädd för det.


Rädd? För vad? Jag vet vad du kommer att säga. Testa mig och se.


Förlåt oss våra synder såsom vi förlåter dem som syndat mot oss


Okej. Men hur är det med................?


Se, jag visste det! Jag visste att Du skulle ta upp dem! Varför? De har skvallrat om mig, lurat mig på pengar....de betalade inte tillbaka skulden som de var skyldiga mig. Du vet att jag svor på att hämnas.


Men dina böner..........Hur är det med dina böner?


Jag menade egentligen inte det. Det är bara en del av bönen.


Okej, du är åtminstone ärlig mot mig. Men det är inte roligt att bära på den bördan av harm och förbittring, eller hur?


Nej, men jag kommer att känna mig bättre så fort som jag har hämnats på dem. Gissa om jag har smidit en del planer för de sjuka själarna. De kommer att önska att de aldrig hade träffat mig, när jag är färdig med dem.


Du kommer inte att känna dig bättre. Du kommer att känna dig sämre. Hämnden är inte ljuv. Tänk på hur olycklig du redan är. Men jag kan ändra på allt detta.


Kan Du? Hur?


Förlåt dem. Sedan förlåter jag dig. Då blir hatet och synden deras problem och inte ditt. De kanske inte ställer saker och ting tillrätta med dig, med du kommer att ha frid i ditt hjärta.


Men Herre, med det som de gjorde mot mig, så kan jag inte förlåta dem.


Då kan jag inte förlåta dig!


Oh, Du har rätt! Du har alltid rätt. Och mer än att jag vill hämnas på dem, vill jag vara okej med Dig...Okej! Jag förlåter dem. Hjälp dem att finna rätt väg i livet. Herre, de är dömda att vara väldigt olyckliga, nu när jag tänker på dem. På något sätt och vis, visa dem den rätta vägen.


Bra! Hur känner du dig nu?


Hmmm....inte så dåligt. Inte illa alls. I själva verket känner jag mig ganska bra. Du vet, jag tror inte att jag har några problem med att sova i natt, för första gången på länge. Jag kanske inte blir så trött av att inte få tillräckligt med vila.


Du är inte färdig med din bön.....fortsätt.


Åh, okej.......Och inled oss inte i frestelse, utan fräls oss från ondo.


Bra...Bra! Jag kommer att göra just detta. Försätt dig bara inte i situationer eller på ställen där du kan bli frestad.


Vad menar Du med det?


Jag har gett dig uppsättning av anvisningar att leva efter. Så länge som du är villig att följa dessa anvisningar, så kommer det att bli bra. Olyckligtvis, har du ett sätt att bestämma på, att du kommer att göra som du vill. Hur många gånger har det försatt dig i riktiga problem?


Jag förstår inte.


Visst gör du det. Du har gjort det många gånger. Du gjorde vad du ville – att du visste att du inte borde göra det. Du hamnade i problem och kom springande till mig för hjälp. Kommer du ihåg hur många gånger du har sagt, "Käre Gud, ta mig ur den här röran, så lovar jag......." När har jag någonsin svikit dig? Och när höll du någonsin din del av överenskommelsen?


Oh ja, och jag skäms, Herre. Jag verkligen gör det.


Fortsätt och avsluta din bön.


Javisst....för Riket är Ditt och Makten och Härligheten i evighet. Amen.


Du vet väl att det är mitt rike, inte ditt, eller hur?


Ja Herre, jag vet.


Du vet väl att du lever och har det bra idag, med ett verkligt syfte i livet, tack vare min kraft, eller hur?


Ja Herre, jag vet.


Nåväl, vet vad som skulle ge mig ära? Vad som verkligen skulle glädja mig?


Nej Gud, men jag vill verkligen veta. Jag vill behaga Dig. Jag har rört till hela mitt liv och jag kan se vad Du har gjort för mig. Du har gjort mycket mer än jag förtjänar. Ja, jag är villig att se hur stort mitt liv kan bli om jag verkligen försöker att behaga Dig. Vill Du vara vänlig och visa mig vad jag ska göra för att Du ska vara nöjd med mig.


Du gjorde det precis. Du besvarade min fråga.


Gjorde jag?


Ja, en sak som skulle ge mig ära är att ha människor som dig som verkligen älskar mig och vill behaga mig genom att vara mitt redskap i att hjälpa andra att komma att lära känna mig genom Programmet jag har gett dig. Jag kan se att det händer mellan oss. Nu när en del av din själviskhet har visats och avlägsnats. Jag kan se stora saker hända. Det går inte att säga vad vi kan göra tillsammans.


Ja Herre, låt oss se vad vi kan göra och vad Du kan göra med mig, okej?


Ja, låt oss sätta igång och se!!!